Sätergläntan 2017

Äntligen kom jag till skott att anmäla mig till en kurs på Sätergläntan i Dalarna. Sy i skinn. En alldeles fantastisk vecka på alla sätt. Tågresan gick bra och nu var det bara tre km att gå. Taxi stod det visserligen på pappret, men efter som hundpromenader varje morgon är 3,5 km så det var inga problem. Men de hade glömt en detalj, det var uppför, ganska brant... men väl framme väntade det här lilla huset på mig. El och kallvatten fanns. 

 
 
 
 
Mina förväntningarpå kursen var höga. Kursledare var Åsa Farm Stadin. Det hon inte visste om att sy i skinn var inte värt att veta. En härlig kvinna som var nära till skratt och gav tips och tricks till höger och vänster. om någon krånglade till det sa hon: Det är förspilld kvinnokraft! gör så här istället så har du tid med något roligare!!! Vilken härlig inställning.
 
mitt första mål var att sy ett pannband av ett yllebroderi jag hade sytt.
 
ett annat var att sy en barnmössa i ett färgat skinn.
 
Att rita ett nallemönster och sy några var också ett av målen.
 
Min moster som bor i Rättvik kom och hälsade på och då åkte vi till en vävfabrik i Insjön. Där köpte jag några bröddukar som passade alldeles utmärkt till att lägga i en kudde. 
 
Vad syr man av "fulskinn" och alla bitar som inte räcker till något stort? varför inte några bollar och sätter dit ett band så har man en julgranskula eller en nyckelring mm 
 
Butiken där var som att komma in himmelriket fören sån som mig...det blev en godispåse med smått och gott som kommer att pryda något av det jag syr.
 
Ja det var en härlig vecka som gärna hade fått vara längre.
Det var två kurser till den här veckan. tälja fåglar och tälja slevar.