Nålbrev

Har ni som jag nålar lite var stans? På Tröjan, i duken, på golvet  som inte uppskattas av de andra familjemedlemmarna och alla synålar som bara försvinner. Nu försöker jag råda bot på det. Här har jag gjort tre varianter i yllebroderi. 

Vänskapsbröd

I höstas upptäckte jag hur mycket bär jag hade på mina svart aronia buskar. Jag plockade av dem och frös in. Läste recept och hittade ett gott recept på sylt. Riktigt gott med smak av citron och kardemumma. Igår skulle jag göra vänskapsbröd och där ska det vara lingonsylt i. Typiskt, slut på den men jag bytte ut lingonsylten till svart aroniasylt. Det blev jättegott och nyttigt. 

0 kommentarer
publicerat i
Taggar: bröd, hembakat, svart aroniasylt, vänskapsbröd

Evighetsprojet?

Jag fick två nystan av det tunnaste garn jag har stickat av i julklapp av Fridas svärmor. Det är 1500 m/hg.  När man stickar ska det vara så tunt att man ska kunna trä sjalen genom vigselringen. Det är inte en stickning man kan ha framför sig under tiden man ser en deckare precis. Det är 15 varv som upprepas. Nu har jag något att sticka  lång tid framöver. Men då blir det som en skir spets. 


Visa fler inlägg