Färga i micro

När jag färgar i micron använder jag mig av gamla glassburkar eller glasskålar. ( håll ordning på S:en😀)
Först blötlägger jag det som ska färgas i vatten och lite ättika. 
 
Sen lägger jag i (i det här fallet topsband)i krokar. Jag låter topsen vara ganska blöta. Jag häller på nån dl också. Sen börjar det roliga:-)


Blått, svart och lite ametist blandas och sen hjälper jag till med händerna( glöm inte hanskarna) och trycker ut färgen i topsbandet vänder på dem och gör samma sak igen. Sen häller jag på någon dl vatten igen. In i micron och lägg på locket på glänt. Starta och kör i fem minuter. Om du ska färga fler topsband kan du ta en ny låda och för den i fem minuter osv. Kör sen låda nr ett Fem minuter igen. Osv nu ska förhoppningsvis vattnet vara klart. Om inte kan du strö över lite citronsyra och kör en minut till i micron. Låt sedan topsen ligga och svalna i glassbyttan. När de har svalnat så sköljer du topsen och sen låter du dem torka. 

När de har torkat så spinn för glatta livet eller sätt fart på stickorna! Stolt och nöjd över de vackra färger som ni fått! Eller om ni har mycket att göra just nu kan ni göra lite ögonfröjd!


Lycka till!
#1 - - Linda:

Men "häller" du på färgerna en i taget eller hur får du dem att inte blandas? :)

Svar: Hej, Det är som att måla akvarell, de flyter in i varandra. jo jag häller på färgen och trycker med fingrarna (med hanskar på) på ullen så färgen går igenom ullen/garnet.. Sen vänder jag på den och häller färg över på samma ställen. Men jag ska lägga upp ny information om att färga i plastfolie, i micron då kan man få färgerna klara och utan större blandningar om man vill ha det.så.
KaNin