sjal med "tappade" maskor.

Av min ull som jag färgade förra helgen har jag nu kardat och spunnit. Jag blandade ihop två gula så den blev lite melerad lejongul. Jag blev jättesugen på att sticka en riktigt stor sjal. Så här blev den.

Så här gjorde jag:
först stickade jag en helt vanlig tre kantssjal nerifrån och upp på stickor nr 10.

Sen stickade jag sex maskor tappade en maska stickade två tappade en stickade två osv. när varvet var slut tog jag dubbel tråd och maskade av alla maskor inklusive den tappades maskans tråd. Sedan var det bara att hjälpa de tappade maskorna ner till kanten.
Här här halva sjalen klar.
och här har alla tappade maskor maskats ner.. fiffigt eller hur?
.

Färgade lockar...lockar till att spinna..

I helgen färgade jag och min granne ull hemma i köket . Vi tyckte att det luktade gott, men det gjorde inte resten av min familj..Blöt kofta, sur doft var en del av kommentarerna. Jag har färgat på tackornas ull. långa mjuka härliga glänsande lockar.
men när man får resultatet var det värt varenda kommentar!! Jag fick lejongult/orange och en härlig olivgrön färg. korten gör inte alls rättvisa på den härliga färgen.
Ja, färgerna på bilden är inte bra. Det här garnet är spunnet entrådigt och är i verkligheten lite mer likt färgen på en lejonman.

SkinntofflorHär ska det bli varma fötter. Till stora och små. Dock inte i våra fårs skinn.Jag håller på att prova olika modeller. Här är ett par små i st.20.  Modellen har fyra olika bitar.Den här toffeln är i st.38. Den har fem bitar att sy ihop.
Visa fler inlägg