Lek med ull

Jag har lekt lite med ullen. Tvåtrådigt garn med "klumpar" av en annan färg. Jag vill spinna prickigt garn... Prova prova prova..

Plupparna blev lite för stora. Men roligt var det. Spännande att sticka av det för att se hur det blir.
Här är provlappen. stickor nr 5.

blockad och klar

Sjalen som jag stickade på stickcafe´t är klar. Jag fick repa upp några gånger för att bli nöjd med mönstret. Men det var det värt. Så här i solens sken ser det ut som änglavingar. men det ska vara påfågelmönster. Garnet har jag spunnit själv. Det gråa är från min finaste tacka  och det gröna är färgad lammull. Jag spann tvåtrådigt för jag ville ha en tjockare sjal.
Här försökte jag fota i köket. Men så fort jag lägger något på golvet kommer hundarna och vill ligga på det. Här är Tova som provar komforten, hon ser ganska nöjd ut.

En bra att ha påse

Min dotter har kommit på att det är roligt att sticka och virka och eftersom hon inte bor hemma längre blir det mycket per telefon och skype för att få tips och råd. Hon hade hittat ett mönster som hon läste upp och jag provade för att kunna förklara. Och då blev det den här lilla påsen. En bra att ha påse för att ha till exempel lite intima grejer i, i en större väska.
Visa fler inlägg